بوستر پمپ برای افزایش فشار آب در شبکههای آبرسانی و سیستمهای آتشنشانی مورد استفاده قرار میگیرد. بوستر پمپ آبرسانی معمولاً در سیستمهای آبرسانی ساختمانها، فضاهای باز و سطوح زیرین نظیر پارکینگها و سرویسهای بهداشتی نصب میشود. عمدتاً برای رساندن آب به نقاط دورتر از منبع تأمین آب و حل مشکلات کاهش فشار آب در این نقاط به کار میرود. قیمت بوستر پمپ آبرسانی و آتش نشانی در تکنوپمپاژ، با توجه به مشخصات فنی و نیازهای شما به آبدهی، تنظیم میشود.
بوستر پمپ آتشنشانی نیز برای افزایش فشار آب در شبکههای آتشنشانی ساختمانها و سایر سیستمهای آتشنشانی مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به افزایش فشار آب در شبکه، کارایی و قدرت آتشنشانی افزایش مییابد و به این ترتیب، این دستگاه میتواند در جلوگیری از خسارات جدی و بروز حوادث آتشسوزی مؤثر باشد.
برای دریافت مشاوره و استعلام قیمت انواع بوستر پمپ آبرسانی با ما تماس بگیرید.
افزایش فشار آب
صرفه جویی در مصرف آب
سهولت در نصب
کاهش زمان پاسخگویی
کاهش هزینه ها
کنترل بیشتر حریق
شرکت تکنوپمپاژ، یک شرکت پیشرو در زمینه ساخت بوستر پمپ های آتش نشانی و تجهیزات آبرسانی با بیش از 30 سال تجربه در این صنعت فعالیت می کنیم. با بهره گیری از دانش فنی و تجربه کاری ما، محصولاتی با کیفیت بالا و قابل اعتماد را برای مشتریان خود تولید می کنیم. تکنوپمپاژ به عنوان یک مرکز تخصصی پمپ فعالیت می کند برای خرید پمپ دیافراگمی، خرید پمپ اسید ، خرید پمپ صنعتی با ما تماس بگیرید. ما با ارائه خدماتی با کیفیت و پاسخگویی به نیازهای مشتریان خود، تلاش می کنیم تا رضایت مشتری را بدست آوریم.
قیمت بوستر پمپ آبرسانی معمولاً توسط عواملی مانند نوع و مدل پمپ، ظرفیت و عملکرد، مواد و کیفیت ساخت، نصب و نگهداری، حجم سفارش و شرایط بازار تعیین میشود. برای محاسبه دقیق قیمت، بهتر است با شرکت تکنوپمپاژ کننده تماس بگیرید تا کارشناسان ما متناسب با نیازها و جزئیات پروژه، قیمت مناسب را برای شما اعلام کنند.
بوستر پمپ دور متغیر یک نوع پمپ است که میتواند سرعت دوران آن را تنظیم کند. این قابلیت به شما اجازه میدهد تا با تنظیم دقیق دور بوستر پمپ، مصرف انرژی را بهینه کنید و عملکرد آن را با توجه به نیازهای مختلف تنظیم کنید. استفاده از بوستر پمپ دور متغیر به مزایایی مانند انعطاف پذیری، کاهش خرابی، صرفه جویی در انرژی و کنترل دقیق منجر میشود. این نوع پمپ معمولاً در سیستمهای آبدهی، فاضلاب، تهویه مطبوع و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
[ez-toc]
بوستر پمپ آبرسانی در واقع یک سیستم تقویت کننده برای پمپ است که مانند یک واسطه بین منبع آب و نقاط انتهایی مانند شیر ها و دوش ها عمل می کند. یک بوستر پمپ آب را از منبع می گیرد و آن را تحت فشار قرار می دهد تا فشار مورد نظر را در نقاط انتهایی بدست آورد.
به طور کلی، بوستر پمپ آبرسانی تنها وسایلی نیستند که برای جابجایی آب در یک سیستم استفاده می شوند. آن ها با یک پمپ منبع کار می کنند تا فشار سیال را افزایش دهند.
شرکت تکنوپمپاژ یکی از برترین شرکت های ارائه دهنده انواع بوسترپمپ در برندهای مختلف با کاربردهای متفاوت می باشد. قیمت بوستر پمپ آبرسانی در تکنوپمپاژ با توجه به استفاده از مواد با کیفیت و فناوری پیشرفته، مناسب و مقرون به صرفه است.
بوستر پمپ آبرسانی چیست؟
بوستر پمپ آبرسانی دستگاه هایی هستند که برای افزایش فشار سیستم های جریان سیال موجود استفاده می شوند. آن ها برای کمک به سیستم های پمپاژ برای دستیابی به نرخ جریان بالاتر طراحی شده اند. به طور معمول، بوستر پمپ آبرسانی در سیستم های آبی یا برنامه هایی که آلودگی کم دارند، استفاده می شود. آن ها کاربرد های تجاری، شهری و نظامی متنوعی دارند و در طیف وسیعی از صنایع از جمله هوا و فضا، معدن و صنایع مواد غذایی استفاده می شوند.
بوستر پمپ آبرسانی در ارتباط با پمپ های دیگر کار می کند، به این معنی که به خودی خود نمی تواند هیچ سیالی را در یک سیستم انتقال دهد. آن ها فقط برای تقویت عملکرد یک سیستم پمپاژ موجود طراحی شده اند. بوستر پمپ ها به عنوان پمپ های گریز از مرکز در نظر گرفته می شوند که برای کشیدن و حرکت سیال به یک یا چند پروانه متکی هستند.
ساختار بوستر پمپ آبرسانی
بوستر پمپ آبرسانی از اجزای مکانیکی و الکتریکی تشکیل شده اند که در کنار یکدیگر کار می کنند تا به یک هماهنگی و انسجام در عملکرد خود برسند. در ادامه با قطعات اصلی به کار رفته در بوستر پمپ آشنا خواهیم شد. ساختار مکانیکی بوستر پمپ شامل موارد زیر است:
- موتور
- پروانه
- ورودی و خروجی
- دستگاه های سنجش فشار یا جریان
بوستر پمپ آبرسانی دارای پروانه ای است که آب را از ورودی به سمت خروجی حرکت می دهد. موتور پروانه را می چرخاند. بوستر پمپ ها بسته به نحوه مکش و بیرون راندن آب متفاوت هستند. برخی از پمپ های تقویت کننده آب از پروانه چرخان و برخی دیگر از دیافراگم نوسانی استفاده می کنند. پمپ های با دیافراگم های نوسانی از دو صفحه نوسانی یا چرخشی برای فشار دادن آب استفاده می کنند. همان طور که صفحات به هم می پیچند، موجب وارد شدن فشار به آب شده و با باز شدن صفحات، آب بیشتری به داخل کشیده می شود.
محاسبه قیمت بوستر پمپ آبرسانی
محاسبه قیمت بوستر پمپ آبرسانی به مجموعهای از عوامل بستگی دارد که در مورد هر پروژه ممکن است متفاوت باشد. در ادامه، من به شما چند عامل را که ممکن است در محاسبه قیمت این پمپها مورد توجه قرار گیرند، معرفی میکنم:
نوع و مدل پمپ: نوع و مدل بوستر پمپ و آتشنشانی میتواند بر قیمت تأثیر بگذارد. پمپهای مختلفی با مشخصات فنی متفاوت و کاربردهای متنوع وجود دارند.
ظرفیت و عملکرد: ظرفیت و عملکرد مورد نیاز برای پروژه خاص شما میتواند قیمت را تحت تأثیر قرار دهد. برای مثال، بوستر پمپ با ظرفیت بالا ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد.
مواد و کیفیت ساخت: استفاده از مواد با کیفیت بالا در تولید بوستر پمپ آبرسانی میتواند قیمت را افزایش دهد. مواد مقاوم در برابر فشار، خوردگی و عوامل محیطی به هزینه بیشتری منجر میشود.
نصب و نگهداری: هزینه نصب و نگهداری بوستر پمپ آبرسانی میتواند در محاسبه قیمت لحاظ شود. شرکتها معمولاً هزینههای خدمات اضافی مانند نصب، تعمیر و نگهداری را جداگانه محاسبه و اعمال میکنند.
حجم سفارش: حجم سفارش و مقدار پمپهای مورد نیاز نیز ممکن است بر قیمت تأثیر بگذارد. سفارشات بزرگتر معمولاً بازدهی بهتر در قیمت را دارند.
شرایط بازار: شرایط بازار و رقابت در صنعت بوستر پمپ میتواند قیمت را تحت تأثیر قرار دهد. قیمتها ممکن است به دلیل رقابت در بازار تغییر کند.
برای محاسبه دقیق قیمت بوستر پمپ آبرسانی ، من توصیه میکنم با شرکت تکنوپمپاژ یا سایر تولیدکنندگان مشابه در تماس باشید. آنها بتوانند بر اساس نیازهای شما و جزئیات پروژه، یک قیمت تخصصی و مناسب را ارائه دهند.
کاربرد های صنعتی بوستر پمپ آبرسانی
طیف وسیعی از کاربرد ها وجود دارد که در آن ها بوستر پمپ آبرسانی و آتش نشانی مفید هستند. به عنوان مثال، جابجایی آب از طریق یک ساختمان بلند یا سر بالایی نیاز به فشار بالایی دارد که این پمپ ها بتوانند آن را تحویل دهند. آبپاش ها و سیستم های پاشش فشار بالا نیز ممکن است نیاز به افزایش فشار داشته باشند زیرا برای عملکرد صحیح به فشار آب بالا نیاز دارند. از دیگر کاربرد های بوستر پمپ آبرسانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- فیلتر کردن جریان آب
- تهویه مطبوع
- تغذیه دیگ بخار
- هر فرآیند صنعتی که نیاز به فشار سیال بالا دارد
بوستر پمپ آبرسانی چگونه کار می کند؟
ایده پشت بوستر پمپ آبرسانی افزایش فشار آب با معرفی یک پمپ اضافی در سیستم جریان سیال است. بنابراین این پمپ ها مانند هر پمپ معمولی دیگری کار می کنند. بیشتر این پمپ ها، پمپ های گریز از مرکز هستند که آب را از یک منبع می گیرند، آن را از طریق یک پروانه (تک مرحله ای) یا چند پروانه (چند مرحله ای) برای افزایش فشار آب حرکت می دهند. سپس آب با فشار بالا از طریق یک خروجی جریان می یابد. هم چنین می توانید یک سری پمپ های تقویت کننده را در امتداد یک خط لوله برای رسیدن به فشار مورد نیاز نصب کنید.
بوستر پمپ آبرسانی فشار آب را به عنوان راهی برای افزایش جریان بالا می برند. بوستر پمپ مانند یک فن با پره هایی عمل می کند که برای افزایش جریان هوا می چرخند و بوستر پمپ در داخل پروانه ای دارد که جریان آب و فشار را به همان صورت افزایش می دهد.
نشانه هایی که به بوستر پمپ آبرسانی نیاز دارید
بوستر پمپ آبرسانی برای افزایش فشار آب ورودی به خانه شما استفاده می شود. محتمل ترین دلیل برای نصب بوستر پمپ، فشار کم آب است. اگرچه بوستر پمپ ها می توانند به افزایش فشار آب کمک کنند، اما فشار کمتر لزوماً به معنای کاهش فشار منبع نیست.
یک دلیل رایج مربوط به خانه های آب شهری یا شهری است. اگر خانه شما به منبع آب شهری یا شهری متصل باشد، فشار آب شما تحت تأثیر تعداد خانه های موجود در همان خط قرار می گیرد. همان طور که از آب لوله های شهری استفاده می کنید، فشار آب شما بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد. ممکن است لازم باشد یک بوستر پمپ را برای تقویت کردن فشار آب بررسی کنید. تکنوپمپاژ با توجه به کیفیت بالا و قدرت عملکرد بوستر پمپ های خود، قیمت های عادلانه ای ارائه میدهد.
اگر مطمئن نیستید که آیا به پمپ آب برای خانه خود نیاز دارید، مهم است که ابتدا علائم فشار آب پایین در خانه خود را در نظر بگیرید. مطمئن شوید که سایر علل احتمالی را رد کرده اید، سپس با یک متخصص مشورت کنید تا ببینید آیا پمپ می تواند به رفع مشکل کمک کند یا خیر.
انتخاب بهترین بوستر پمپ آبرسانی
بوستر پمپ آبرسانی برای افزایش فشار آب یا جریان آب در یک سیستم هیدرولیک طراحی شده است. بوستر پمپ ها بر افت فشار ناشی از مسافت های طولانی یا ارتفاع غلبه می کنند. بوستر پمپ ها را می توانید در کاربرد های مختلفی مانند سیستم های آب شهری، عملیات اطفای حریق و سیستم های آبیاری بیابید. تکنوپمپاژ با ارائه قیمت بوستر پمپ های آبرسانی مناسب، به شما امکان میدهد تا بازدهی بالا و کارآیی بهینه را در سیستم آبدهی خود داشته باشید.
استفاده از بوستر پمپ آبرسانی در سیستم های هیدرولیک مزایای زیادی دارد. بوستر پمپ ها می توانند با اطمینان از اینکه آب در فشار و سرعت جریان مناسب است، راندمان کلی سیستم را افزایش دهند. آن ها همچنین می توانند سایش و پارگی سایر اجزا را کاهش دهند و عمر سیستم را طولانی تر کنند. هنگام انتخاب یک بوستر پمپ فشار آب برای کاربرد مد نظر خود، مهم است که عوامل زیر را در نظر بگیرید:
- نرخ جریان مورد نیاز
- فشار مورد نیاز
- منبع برق موجود
- نوع سیال
- اندازه و وزن کلی پمپ
- بودجه
نرخ جریان مورد نیاز
دبی مورد نیاز مهم ترین فاکتور هنگام انتخاب بوستر پمپ آبرسانی است. نرخ جریان میزان آب در حال حرکت در سیستم را در طول زمان اندازه گیری می کند. اندازه گیری معمولاً بر حسب گالن در دقیقه (gpm) یا متر مکعب در ثانیه (cms) است. نرخ جریان بسته به کاربرد متفاوت خواهد بود، اما قبل از تصمیم گیری نهایی باید این را تعیین کنید.
فشار مورد نیاز
فشار جنبه مهم دیگری است که باید در نظر گرفته شود. فرض کنید مقصد آب در ارتفاعی بالا تر از منبع آب باشد. در این صورت، پمپی را انتخاب کنید که بتواند فشار کافی برای غلبه بر جاذبه و رساندن آب ایجاد کند.
منبع برق موجود
هم چنین باید در مورد منبع تغذیه پمپ فکر کنید زیرا برخی از بوستر پمپ ها از برق استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است موتور گازی داشته باشند. شما به پمپی نیاز دارید که با منبع برق موجود سازگار باشد.
نوع سیال
نوع سیالی که برای پمپاژ نیاز دارید نیز از نکات مهمی است. برخی از بوستر پمپ ها فقط برای پمپاژ آب تمیز مناسب هستند. در مقابل، دیگران می توانند مایعات چسبناک بیشتری مانند فاضلاب یا لجن را مدیریت کنند.
اندازه و وزن کلی پمپ
اندازه و وزن پمپ تقویت کننده فشار آب نیز مهم است، به خصوص اگر پمپ باید قابل حمل باشد. پمپ های بزرگ تر معمولاً گران تر هستند و به منبع برق قابل اعتماد نیاز دارند. مهم است که اندازه مناسب را انتخاب کنید.
بودجه
هم چنین بودجه شما بر دامنه گزینه های در دسترس شما تأثیر می گذارد. زیرا پمپ های زیادی در بازار موجود است. بسیار مهم است که یکی را انتخاب کنید که متناسب با بودجه پروژه باشد. در غیر این صورت، نه تنها برای هزینه اولیه، بلکه برای تعمیر و نگهداری و سوخت در آینده نیز خطر خرج بیش از حد را دارید. قیمت بوستر پمپ آبرسانی در تکنوپمپاژ معمولاً بر اساس نیازهای شما و پروژه خاص شما تعیین میشود.
انواع بوستر پمپ آبرسانی
بوستر پمپ آبرسانی ممکن است برای ارائه ویژگی های مختلف طراحی شوند. بوستر پمپ های آبرسانی در دو نوع بوستر پمپ های معمولی و بوستر پمپ های متغبیر در دسترس هستند. بوستر پمپ های معمولی، با سرعت ثابت کار می کنند و امکان افزایش دبی یا تنظیم سرعت را ندارند.
پمپ های با سرعت قابل تنظیم یا متغیر پمپ هایی هستند که دارای تجهیزات درایو سرعت قابل تنظیم (ASD) یا درایو با سرعت متغیر (VSD) هستند که به پمپ اجازه می دهد تا با سرعت های متعدد کنترل شود و کار کند. به عنوان مثال، اگر فشار آب در منبع متفاوت است، می توانید عملکرد بوستر پمپ را برای رسیدن به فشار نقطه پایانی مورد نیاز تنظیم کنید. این پمپ ها برای کاهش هزینه های انرژی نیز عالی هستند. این نوع پمپ های آبرسانی برای فرآیند هایی که به دلیل شرایط عملیاتی خاص یا کاهش هزینه های انرژی نیاز به تنظیم جریان پمپ یا فن در حین کار دارند، مهم است.
پمپ های پیوسته پمپ هایی هستند که به گونه ای طراحی شده اند که به طور مداوم بدون سایش بیش از حد پمپ کار کنند. پمپ های چند مرحله ای، سیال فشرده شده را از مرحله اولیه به محفظه ها یا مراحل متوالی فشار منتقل می کنند تا سطوح فشار بالاتری نسبت به پمپاژ تک مرحله ای ایجاد کنند. به طور معمول، هر دو پمپ تک مرحله ای و چند مرحله ای دارای فشار سنج هستند.
بوستر پمپ آبرسانی تک مرحله ای برای خانه های مستقل و ساختمان های مسکونی با فشار متوسط مناسب هستند. معمولا یک بوستر پمپ تک مرحله ای برای نیاز های یک ساختمان کافی است. هنگامی که فشار آب مورد نیاز بسیار زیاد است، پمپ های تقویت کننده چند مرحله ای مفید هستند. چنین کاربرد هایی شامل پمپاژ آب به بالای تپه ها یا برای مناطق مسکونی حاوی چندین ساختمان، حفظ فشار آب شهری و انتقال آب از طریق لوله های بسیار طولانی است.
بوستر پمپ آبرسانی خانگی یک پمپ تقویت کننده آب می تواند فشار آب را در سراسر خانه افزایش دهد. گاهی اوقات، مشتریان آب چاه می خواهند جریان را از یک چاه بازیابی کم به خانه خود افزایش دهند. چاه های کم عمق بازیافت آب کافی برای تامین نیاز خانوار تولید نمی کنند. یک تقویت کننده فشار آب، آب را از مخزن ذخیره آب چاه پمپ می کند تا آب خانه را تحت فشار قرار دهد.
پمپ های تقویت کننده با مخازن انبساط یکی دیگر از بوستر پمپ آبرسانی هستند. مخازن ذخیره سازی انبساط یا هیدرو پنوماتیک می توانند سیستم پمپ آبرسانی را تقویت کنند. مخزن فضای بیشتری را برای آب فراهم می کند که منبسط می شود و مانع از روشن و خاموش شدن بوستر پمپ با هر بار باز شدن شیر آب می شود. یک پمپ با سوئیچ جریان ممکن است هنگام راه اندازی تردید کند. یک مخزن انبساط کوچک می تواند از این تردید جلوگیری کند. یک مخزن بزرگ تر مقدار معینی آب را در خود نگه می دارد که به آن تخلیه می گویند. این آب قبل از راه اندازی مجدد پمپ از مخزن خارج می شود. یک مخزن بزرگ تر می تواند حجم افت را در یک سیستم چاه خصوصی ایجاد کند که به طور قابل توجهی چرخه پمپ را کاهش می دهد.
حقیقت این است که انتخاب پمپ تقویت کننده مناسب کمی مشکل است. شما باید چندین فاکتور را در نظر بگیرید، از وضعیت لوله کشی گرفته تا سطح فشار مورد نیاز برای برآورده کردن نیاز های شما. اگر فشار کم آب شما ناشی از نشتی نیست، یا اگر برای کاربرد خاصی نیاز به افزایش فشار آب دارید، بوستر پمپ بهترین انتخاب است.
انتخاب بین بوستر پمپ آب چند مرحله ای و تک مرحله ای
بوستر پمپ آبرسانی تک مرحله ای برای خانه های مستقل و ساختمان های مسکونی که فشار مورد نیاز در آن ها متوسط است، بهترین گزینه است. به طور معمول، یک بوستر پمپ تک مرحله ای برای یک ساختمان کافی است. یک بوستر پمپ چند مرحله ای زمانی مفید می شود که نیاز به فشار آب بسیار بالا باشد. چنین کاربرد هایی شامل پمپاژ آب در سربالایی یا برای یک منطقه مسکونی حاوی چندین ساختمان، حفظ فشار آب شهری و حمل آب از طریق یک خط لوله بسیار طولانی است. تکنوپمپاژ با ارائه قیمت بوستر پمپ آبرسانی مناسب، به شما امکان میدهد تا بازدهی بالا و کارآیی بهینه را در سیستم آبدهی خود داشته باشید.
فرآیند نصب بوستر پمپ آبرسانی
اولین قدم این است که تصمیم بگیرید کجا می خواهید بوستر پمپ آبرسانی را نصب کنید. بوستر پمپ ها در جاهایی نصب می شوند که آب باید جابجا شود. به عنوان مثال، در خانه ای با فشار آب کم باید پمپی در خط اصلی که آب وارد خانه می شود نصب شود. بنابراین محل قرارگیری بوستر پمپ آب نیز بسیار مهم است. در اینجا چند مرحله کلیدی برای کمک به درک فرآیند نصب بوستر پمپ آورده شده است..
- شیر اصلی آب واقع در کنتور را ببندید.
- آب موجود را از تمام لوله کشی ها تخلیه کنید. فقط شیر پایینی خانه را باز کنید تا خشک شود.
- برای برش قسمت لوله مورد نیاز برای نصب بوستر پمپ از لوله برش استفاده کنید.
- لوله مسی و اتصالات مورد نیاز برای اتصال آن به لوله تامین آب از قبل موجود را مونتاژ کنید.
- برای از بین بردن آب باقیمانده، کافی است شیر آب بالای خانه خود را باز کنید.
- اتصالات لوله مورد نیاز برای نصب بوستر پمپ آبرسانی خود را نصب کنید.
- به آرامی در خاموشی اصلی آب را برگردانید.
- فشار سنج ها را بررسی کنید تا پس از خاموش شدن پمپ، فشار آب افزایش یافته را ببینید
بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟
آتش نشانی جزء ضروری و جدایی ناپذیر فناوری ساختمان است. پمپ های آتش نشانی هسته اصلی سیستم های خاموش کننده آب در همه ساختمان ها از تاسیسات صنعتی گرفته تا مسکونی، مدارس تا بیمارستان ها، فرودگاه ها تا مراکز خرید هستند. پمپ های آتش نشانی یک قطعه جدایی ناپذیر از تجهیزات ایمنی زندگی هستند که برای کمک به قطعه پاشش آب یا همان اسپرینکلر های آتش نشانی کاربرد داشته و برای حفظ فشار مناسب و سرعت جریان لازم برای محافظت مؤثر از اموال استفاده می شود. سیستم های اطفاء حریق در ساختمان ها باید مطابق با استاندارد ها و مقررات در مرحله طراحی پروژه و اجزای مربوطه بر اساس آن تعیین شوند. هدف استاندارد ها و مقررات در درجه اول تضمین حداکثر ایمنی جان و مال است.
سیستم های اسپرینکلر اتوماتیک آتش نشانی تجهیزاتی هستند که آتش را تحت کنترل نگه می دارند و تا پاسخ آتش نشانی در صورت آتش سوزی فضای فرار را برای افراد فراهم می کنند. پمپ های آتش نشانی در قلب سیستم های اسپرینکلر قرار دارند. در مقایسه با سایر انواع پمپ، پمپ های آتش نشانی وسایلی هستند که در حالت آماده به کار هستند و در مواقع آتش سوزی مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین در صورت وقوع آتش سوزی احتمالی، سیستم باید عملیاتی باشد تا نیاز آبی را برآورده کند و آزمایشات هفتگی و نگهداری دوره ای توسط افراد مجاز انجام شود.
بوستر پمپ آتش نشانی در اتاق های پمپ تعیین شده نگهداری می شوند. آن ها معمولاً توسط یک موتور الکتریکی یا دیزلی تغذیه می شوند و تعدادی پمپ با موتور بخار وجود دارد. پمپ های آتش نشانی به گونه ای طراحی شده اند که در هنگام کاهش فشار از پیش تعیین شده در سیستم اسپرینکلر آتش نشانی فعال شوند. به طور معمول، فعال کردن یک سر آبپاش برای فعال کردن پمپ آتش نشانی کافی نیست. با این حال، در بیشتر موارد اگر دو یا چند سر آبپاش آتش نشانی فعال شوند، افت فشار به سیستم برای فعال کردن پمپ آتش نشانی کافی خواهد بود. پس از فعال شدن پمپ آتش نشانی، این قطعه شروع به پمپاژ آب به سیستم اسپرینکلر آتش نشانی می کند تا اطمینان حاصل شود که آب با سرعت و فشار کافی برای سرکوب و خاموش کردن آتش به طور موثر جریان دارد.
پمپ های آتش نشانی با در نظر گرفتن جریان آب و فشار آب طراحی شده اند، زیرا هم سرعت جریان و هم فشار از عوامل ضروری برای اطمینان از اینکه آب به طور موثر آتش را سرکوب می کند، هستند. اکثر پمپ های آتش نشانی می توانند تا 5000 گالن آب در دقیقه و برخی تا PSI 600 آب پمپاژ کنند.
نحوه عملکرد بوستر پمپ آتش نشانی
بوستر پمپ آتش نشانی آب را از طریق سیستم لوله به اسپرینکلر های آتش نشانی می رساند تا آتش را مهار کند. تعداد پمپ های آتش نشانی نصب شده به خطر اشغال و استاندارد نصب اعلام حریق بستگی دارد. در جایی که پمپ های آتش نشانی الکتریکی دو قلو نصب می شوند، نیاز به منبع برق ثانویه وجود دارد. این می تواند از یک تغذیه جداگانه به نزدیک ترین ایستگاه فرعی برق یا از یک ژنراتور واقع در محل باشد. یک تاسیسات تعویض برق باید در طراحی گنجانده شود تا امکان سوئیچ به این منبع برق جایگزین را در صورت قطع برق شبکه فراهم کند.
پمپ آتش نشانی زمانی شروع به کار می کند که فشار در سیستم اسپرینکلر آتش نشانی به زیر یک نقطه تنظیم خاص کاهش یابد. اگر یک یا چند اسپرینکلر آتش نشانی بالا تر از دمای طراحی شده خود در معرض گرما قرار گیرند و باز شوند، فشار سیستم اسپرینکلر کاهش می یابد و سوئیچ فشار سیگنال می دهد و پمپ راه اندازی می شود. اگر پمپ به هر دلیلی روشن نشود، پمپ آماده به کار معمولاً از یک فشار سوئیچ ثانویه راه اندازی می شود.
آیا برای آبپاش آتش نشانی خود به یک پمپ تقویت کننده نیاز دارید؟
طبق مقررات سیستم اعلام حریق ساختمان، پنج منبع قابل قبول آب وجود دارد که می توانید برای سیستم آبپاش آتش نشانی خود استفاده کنید. این موارد عبارتند از:
- یک سیستم آبرسانی قابل اعتماد که فشار و حجم مناسبی را برای خانه یا ساختمان شما فراهم کند.
- یک مخزن آب مرتفع
- مخزن فشار با منبع فشار قابل اعتماد
- منبع آب ذخیره شده با یک پمپ خودکار
- چاهی با پمپ با ظرفیت و فشار کافی
نیازی به گفتن نیست که فشار و حجم کافی آب برای یک سیستم آبپاش آتش نشانی قابل اعتماد بسیار مهم است. گفته می شود، اگر نمی توانید فشار یا حجم مناسبی را از منبع آب خود دریافت کنید، یا اگر هزینه ارتقاء به یک کنتور آب بزرگ تر بسیار زیاد است، ممکن است از پمپ تقویت کننده آبپاش آتش نشانی سود زیادی ببرید! طبق مقررات، پمپ های تقویت کننده (شامل پمپ، مخزن و کنترل) راه حل ارجح برای تعدادی از مشکلات تامین آب هستند که ممکن است هنگام نصب یک اسپرینکلر آتش نشانی با آن مواجه شوید. پمپ های تقویت کننده آتش نشانی همان بوستر پمپ آتش نشانی هستند.
چه زمانی به بوستر پمپ تقویت کننده آبپاش آتش نشانی نیاز دارد؟
پمپ های آتش نشانی برای اولین بار در اوایل دهه 1900 میلدی در طول دوره رشد انفجاری در ساختمان ها و برج های چند طبقه معرفی شدند. این روز ها از بوستر پمپ ها برای ساختمان های بلند استفاده می شود. ساختمان های دیگری که می توانند از پمپ های تقویت کننده بهره مند شوند عبارتند از مجتمع های صنعتی بزرگ، بیمارستان ها، انبار ها و سایر تاسیسات بزرگ.
ساختار بوستر پمپ آتش نشانی
هنگامی که سیستم آب شهری محلی نمی تواند فشار کافی برای برآورده کردن الزامات طراحی هیدرولیک سیستم اسپرینکلر آتش نشانی را تامین کند، بوستر پمپ های آتش نشانی به عنوان یک عامل تقویت کننده فشار آب مورد نیاز است. این معمولاً در ساختمان های بلند یا در سیستم هایی استفاده می شود که به فشار پایانه نسبتاً بالایی در اسپرینکلر آتش نشانی نیاز دارند، مانند رساندن حجم زیادی آب به انبار های ذخیره سازی. بوستر پمپ آتش نشانی نیز در صورت تامین آب آتش نشانی از مخزن ذخیره آب در سطح زمین مورد نیاز است.
بوستر پمپ آتش نشانی ممکن است توسط یک موتور الکتریکی یا یک موتور دیزل یا گاهی اوقات یک توربین بخار تغذیه شوند. اگر ساختمان به برق مستقل از شبکه برق محلی نیاز دارد، پمپی که از یک موتور الکتریکی استفاده می کند ممکن است از نصب یک ژنراتور اضطراری هنگام اتصال از طریق یک کلید انتقال ذکر شده استفاده کند.
بوستر پمپ آتش نشانی زمانی شروع به کار می کند که فشار در سیستم اسپرینکلر آتش نشانی به آستانه خود برسد. فشار سیستم آبپاش به طور قابل توجهی کاهش می یابد و زمانی که یک یا چند اسپرینکلر آتش نشانی در معرض دمای بالا تر از دمای طراحی خود قرار می گیرند، باز می شود. در این حالت با باز شدن سایر اتصالات آتش نشانی آب آزاد می شود یا به طور متناوب باعث افت فشار می شود.
انواع بوستر پمپ آبرسانی مورد استفاده برای خدمات آبرسانی عبارتند از: کیس اسپلیت افقی، کیس اسپلیت عمودی، درون خطی عمودی، توربین عمودی و مکش انتهایی.
پمپ جوکی پمپ کوچکی است که به موازات پمپ آتش نشانی به سیستم اسپرینکلر آتش نشانی متصل می شود. فشار را در سیستم لوله کشی حفاظت حریق به طور مصنوعی بالا نگه می دارد به طوری که عملکرد اسپرینکلر آتش نشانی باعث افت فشار قابل توجهی می شود که به راحتی توسط کنترل کننده خودکار پمپ آتش نشانی قابل تشخیص است و باعث روشن شدن پمپ آتش نشانی می شود. پمپ جوکی اساساً بخشی از سیستم کنترل پمپ آتش نشانی است.
انواع بوستر پمپ آتش نشانی
بوستر پمپ آتش نشانی بخش ضروری بسیاری از سیستم های حفاظت آتش مبتنی بر آب هستند. آن ها برای افزایش فشار یک منبع آب زمانی که آن منبع برای سیستمی که تامین می کند کافی نیست، استفاده می شود. ای نها معمولاً در ساختمان هایی یافت می شوند که تمایل به فشار بالا دارند.. این قسمت به بررسی انواع مختلف گزینه های بوستر پمپ آتش نشانی در دسترس طراحان می پردازد.
انواع مختلفی از پمپ های آتش نشانی موجود است. برای جلوگیری از هزینه های بیش از حد و جلوگیری از فشار های بیش از حد که ممکن است به سیستم شما آسیب برساند، انتخاب نوع صحیح پمپ برای پروژه نصب بسیار مهم است. اگر همه عوامل در نظر گرفته نشوند، می تواند منجر به نصب پمپی شود که فشار مورد نیاز را برآورده نمی کند که می تواند نیاز به نصب یک پمپ جدید داشته باشد.
دو دسته اصلی پمپ های آتش نشانی وجود دارد: جابجایی مثبت و گریز از مرکز.
پمپ های جابجایی مثبت
پمپ های جابجایی مثبت با روشی برای تولید جریان با گرفتن حجم خاصی از آب در هر دور پمپ و بیرون راندن آن از طریق خط تخلیه مشخص می شوند. پمپ لاستیک دوچرخه نمونه ای از پمپ جابجایی مثبت است که معمولاً می بینیم. پمپ های جابجایی مثبت فشار های بسیار بالایی ایجاد می کنند اما در مقایسه با پمپ های گریز از مرکز حجم جریان محدودی دارند. این پمپ ها چندان متداول نیستند زیرا کاربرد تخصصی دارند.
پمپ های گریز از مرکز
پمپ های گریز از مرکز رایج ترین پمپ های آتش نشانی هستند و در اکثر سیستم ها مورد استفاده قرار می گیرند. در پمپ های گریز از مرکز، فشار عمدتاً با عمل نیروی گریز از مرکز یا چرخش ایجاد می شود. آب در پمپ های گریز از مرکز وارد ورودی مکش می شود و به مرکز پروانه عبور می کند. چرخش پروانه، به نوبه خود، آب را با نیروی گریز از مرکز به لبه ای که در آن تخلیه می شود، هدایت می کند. این پمپ ها که با نام پمپ های سانتریفیوژ نیز شناخته می شوند، می توانند حجم زیادی از آب را تحمل کنند و در عین حال افزایش فشار بالا را فراهم کنند.
پیکربندی های مختلف پمپ گریز از مرکز آتش نشانی به شرح زیر است:
- پمپ اسپلیت کیس افقی
- پمپ توربین عمودی
- پمپ درون خطی
- پمپ مکش انتهایی
- پمپ چند مرحله ای
پمپ اسپلیت کیس افقی
با یک پمپ افقی اسپلیت کیس، جریان تقسیم شده و از طرف مقابل محفظه پمپ وارد پروانه می شود. همان طور که از نام آن پیداست، این یک پمپ است که با یک بدنه تقسیم شده نصب شده است که می تواند برای دسترسی تعمیر و نگهداری پمپ باز شود و توسط یک شفت افقی به درایور متصل می شود.
آن ها بسیار قابل اعتماد هستند، دارای طیف گسترده ای از ظرفیت های جریان و فشار نامی هستند، به دلیل دسترسی نسبتاً آسان به جعبه تقسیم می شوند، نگهداری آن ها آسان است و می توانند با درایور های برقی و دیزلی استفاده شوند. با این حال، ای نها نیز معمولاً به بیشترین فضا در بین انواع پمپ های آتش نشانی نیاز دارند.
پمپ توربین عمودی
پمپ توربین عمودی تنها نوع پمپی است که توسط NFPA 20، استاندارد نصب پمپ های ثابت برای حفاظت در برابر آتش، مجاز است که می تواند با فشار مکش منفی شروع به کار کند یا آب را تحت شرایط بالابر مانند منبع پایین تر مانند رودخانه بگیرد. یا مخزن سابگرید این پمپ ها را می توان با منابع آب خام مانند برکه ها، دریاچه ها و رودخانه ها استفاده کرد. پمپ های توربین عمودی دارای طیف گسترده ای از ظرفیت ها و فشار ها هستند و می توان از آن ها با درایور های دیزلی و الکتریکی استفاده کرد.
پمپ درون خطی
پمپ های درون خطی در مواردی که فضا محدود است مفید هستند. این پمپ ها را می توان هم توسط یک محور عمودی یا افقی (نوع مکش انتهایی) هدایت کرد. انواع شفت عمودی، که رایج ترین هستند، دارای درایور مستقیماً بالای پمپ هستند. این ها معمولاً یکی از واحد های ارزان تر هستند و کمترین فضا را اشغال میکنند، اما یکی از گران ترین تعمیرات نیز هستند. تعمیر و نگهداری پمپ می تواند دشوار باشد زیرا بر خلاف دستگاه اسپلیت کیس برای دسترسی به پمپ باید موتور را بلند کرد و خارج کرد.
پمپ مکش انتهایی
یک پمپ مکش انتهایی دارای یک خروجی تخلیه عمود بر ورودی مکش است. این پمپ ها معمولاً به ظرفیت تقریباً 1500 گرم در دقیقه (5678 لیتر در دقیقه) محدود می شوند. در مقایسه با پمپ های آتش نشانی افقی، فشرد هتر هستند و به فضای نصب کمتری در اتاق پمپ آتش نشانی که در آن فضای موجود نگران کننده است، نیاز دارند. پمپ های مکش انتهایی را می توان با درایور الکتریکی یا دیزلی استفاده کرد.
پمپ چند مرحله ای
بوستر پمپ چند مرحله ای چند پورت از یک درایور استفاده میکنند که میتواند موتور الکتریکی یا موتور دیزلی باشد که به پمپی با پروانه های متعدد در یک محفظه متصل میشود که توسط یک محور افقی هدایت می شود. بدنه دارای چندین پورت یا خروجی تخلیه است که فشار های متفاوتی را ارائه می کند. هر پورت فشار ناشی از پروانه های سری متوالی را افزایش می دهد.
به عنوان مثال، یک پمپ چند مرحله ای چند پورت را می توان در یک ساختمان بلند با 30 طبقه نصب کرد. ساختمان ممکن است به سه منطقه تقسیم شود که در آن یک پمپ چند مرحله ای چند پورت مجهز به سه خروجی تخلیه از هر خروجی برای یک منطقه استفاده می کند. اولی دارای فشار خروجی 100 psi (6.9 بار) است و طبقات پایین یا منطقه پایین (زمین تا 9) را تغذیه می کند، دومی دارای فشار خروجی 175 psi (12.1 بار) است و طبقات میانی یا منطقه میانی (10 تا 19) را تغذیه می کند. و یک سوم دارای فشار تخلیه 300 psi (20.7 بار) است و طبقات بالا یا منطقه مرتفع (20 تا 30) را تغذیه می کند.
استفاده از پمپ های آتش نشانی چند پورت می تواند منجر به موارد زیر شود:
- پمپ های کمتری مورد نیاز است
- لوله کشی کمتر و شیر های کمتر. زیرا یک پمپ می تواند نیاز به برخی از شیر های کنترل و دستگاه های کاهش فشار را برطرف کند.
- بدون نیاز به مخازن ذخیره آب در طبقات میانی
- هزینه های کمتر تعمیر و نگهداری. زیرا ممکن است تنها یک پمپ مورد نیاز باشد
- صرفه جویی در انرژی برق و سوخت کمتری مصرف خواهد شد. آلودگی کمتر نیز یک مزیت بالقوه است.
سوالاتی که هنگام خرید بوستر پمپ آبرسانی باید پرسید:
این که کدام بوستر پمپ آبرسانی را نیاز دارید به مقدار آبی که استفاده می کنید، فشار مورد نیاز و محل منبع آب شما بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر خانه بزرگی دارید، ممکن است به یک پمپ تقویت کننده نیاز داشته باشید که بتواند فشار را به طبقه دوم یا سوم برساند. هنگامی که برای خرید بوستر پمپ آبرسانی اقدام می کنید، می توانید برای انتخاب بهترین مورد سوالات زیر را از فروشنده بپرسید:
- سرعت جریان آب من چقدر است؟ همه وسایل را در نظر بگیرید و محاسبه کنید که چند گالن آب در دقیقه دریافت می کنید. نحوه محاسبه دبی را بیابید.
- چقدر آب نیاز دارم؟ در نظر بگیرید که خانه یا محل کار شما چقدر آب مصرف می کند.
- منبع آب بالای پمپ است یا زیر؟ در نظر بگیرید که آیا آب شما باید از یک تپه بالا برود یا چندین طبقه بالا برود.
- چقدر فشار نیاز دارم؟ بسیاری از مردم فشار بالای آب را در حمام ترجیح می دهند، اما فشار بیش از حد آب می تواند به لوله ها، اتصالات و لوازم خانگی آسیب برساند. اکثر خانه ها دارای یک شیر کاهش فشار هستند که برای حفظ فشار آب به داخل خانه لوله می شود. فشارهای بالای 60 psi می تواند سیستم لوله کشی خانه را فرسوده کند.
محل نصب بوستر پمپ آبرسانی
بوستر پمپ آبرسانی در جایی نصب می شود که باید از آن آب پمپاژ کنید. به عنوان مثال، در خانه ای با فشار آب کم، باید پمپ را در خط اصلی که آب وارد خانه می شود نصب کنید. در ابتدا اتصال به ورودی را انجام داده و سپس خروجی را دوباره به منبع لوله وصل کنید.
در صورت خرابی پمپ، همیشه یک فیدبک داشته باشید. اگر پمپ خراب شود و باید آن را عیب یابی کنید، یک بای پس به شما امکان می دهد آن را ایزوله کنید. می توانید پمپ را دور بزنید و هم چنان آب را وارد خانه کنید. پمپ را قبل از اتصال به خانه تست کنید. گاهی اوقات، نشتی می تواند باعث چرخش پمپ به دلیل دبی کم شود. چرخش پمپ باعث می شود پمپ به صورت متوالی روشن و متوقف شود.
بوستر پمپ آبرسانی با جریان یا فشار یا هر دو فعال می شوند. اگر نشتی پیدا شد، پمپ را ایزوله کرده و آن را آزمایش کنید تا از سالم بودن پمپ مطمئن شوید. سپس می توانید علت را پیدا کنید و نشت را برطرف کنید.
چگونه می توان کارایی یک بوستر پمپ آبرسانی را افزایش داد؟
کارایی یک بوستر پمپ آبرسانی را می توان با استفاده از کنترل کننده سرعت افزایش داد. این مورد برای صرفه جویی در انرژی با اتصال بوستر پمپ به یک درایو فرکانس متغیر (VFD) برای کنترل سرعت است. در زیر دلایلی وجود دارد که چرا باید یک کنترل کننده سرعت را با یک بوستر پمپ نصب کنید:
- بسته به وضعیت موجود ساختمان، فشار تقویت مورد نیاز ممکن است متفاوت باشد. برای مثال، اگر فشار آب مورد نیاز کم باشد، به کنترل کننده سرعت نیازی نیست.
- فشار آب می تواند تحت تأثیر شرکت های خدمات شهری نیز باشد. برای مثال، مسائل مربوط به فشار پایین تنها زمانی رخ می دهد که سیستم توزیع دچار عیب باشد یا میزان تقاضا بسیار بالا می باشد.
- هم چنین VFD ها می توانند برای راه اندازی بوستر پمپ آب و جلوگیری از جریان های هجومی که اغلب 5 تا 8 برابر جریان نامی هستند استفاده شوند. این هجوم ممکن است یک افت ولتاژ غیر منتظره ایجاد کند، که اگر مکانیزم راه اندازی نرم وجود نداشته باشد، می تواند به تجهیزات الکترونیکی حساس آسیب برساند.
چگونه بوستر پمپ آبرسانی خود را بی صدا نگه دارید؟
لرزش بوستر پمپ آبرسانی را در هنگام نصب در نظر بگیرید. اگر مراقب نباشید، نحوه نصب بوستر پمپ ممکن است صدای تولید شده را افزایش دهد. پمپ را مستقیماً روی سیم کشی مسی نصب نکنید زیرا ارتعاشات پمپ به سیم کشی مسی منتقل می شود و صدایی مانند پرواز هواپیما در خانه شما می دهد. از کانکتور های انعطاف پذیر برای ورودی و خروجی استفاده کنید تا صدای تولید شده توسط ارتعاشات را به حداقل برسانید.
آیا واقعاً به بوستر پمپ آبرسانی نیاز دارید؟
در حالی که بوستر پمپ آبرسانی می توانند به شما در افزایش فشار آب کمک کنند، مهم است که بدانید فشار خروجی پایین لزوماً به معنای پایین بودن فشار منبع نیست. ممکن است دلایل دیگری وجود داشته باشد که ارزش بررسی را قبل از سرمایه گذاری در بوستر پمپ باشد. هنگام اقدام به خرید بوستر پمپ لازم است به موارد زیر توجه کنید:
گرفتگی لوله ها: گرفتگلی لوله های آب مقاومت بالایی در برابر جریان آب ایجاد می کنند که بر سرعت جریان و فشار آب تأثیر میگذارد.
پیک تقاضا: زمانی که سیستم توزیع آب پیک تقاضا را تجربه می کند، منجر به کاهش فشار آب می شود. با این حال، این شرایط همیشه ثابت نخواهد ماند. پیک تقاضا همان بالا رفتن مقدار و نرخ تقاضا می باشد.
شیر کنتور آب یا رگولاتور فشار معیوب: هر دوی این دستگاه ها نقش مهمی در حفظ فشار آب در سطح مطلوب در خط توزیع آب دارند. هر گونه ایراد در این دستگاه ها احتمالاً بر فشار آب تأثیر می گذارد.